Celozrnné vafle

Kategorie Videorecepty Obtížnost Nízká Čas přípravy 20 minut Počet porcí 2 Hodnocení 10 hlasů

Křupavé a voňavé vafle z celozrnné mouky? To si pište, že jo! Také je to ten nejlepší základ pro víkendovou snídani do postele. Hlavně, pokud vám je někdo donese.


Jak na celozrnné veganské vafle, aby se vždycky povedly? Základ je dostatečně ochucené těsto a o něco delší doba pečení než je tomu u běžných vafli s vejcem. I proto do vaflí přidáváme aromatický kokosový tuk i vanilkový extrakt.

Suroviny

1 šálek celozrnné špaldové mouky
1 šálek rýžového nápoje
2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěný)
1 lžíce javorového sirupu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
ovoce a sirup na ozdobu

Postup

1 Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Promíchejte.

2 Přidejte rýžový nápoj, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt. Promíchejte na řídké těstíčko. Dejte stranou a nechte asi 5 až 10 minut odležet (těstíčko dál zhoustne).

3 Rozehřejte vaflovač na provozní teplotu. Nalijte zhruba polovinu várky nebo takové množství, které vaflovač pojme. Přiklopte a pečte asi 7 minut, dokud nejsou vafle pěkně dozlatova a dokřupava. Podávejte s ovocem a sirupem.