Jak na rychlou vegetariánskou večeři uprostřed týdne? Tohle rychlé cizrnové kari vás nenechá ve štychu. Pár surovin a žádné složité vyváření – do půl hodiny máte na stole parádní voňavou misku!
2 batáty
400 ml vody
250 ml kokosového mléka
1 plechovka sterilované cizrny
4 hrsti čerstvého baby špenátu
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce kari pasty
2 lžíce oleje
sůl
1 Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, cizrnu sceďte. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kostičky.
2 V kastrolu rozehřejte olej. Přidejte nasekanou cibulku a česnek. Rozmíchejte, osolte a nechte na mírnějším plameni postupně zesklovatět (5 až 7 minut).
3 Vmíchejte kari pastu a krátce promíchejte. Přidejte batáty s cizrnou. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Nezakryté vařte asi 25 minut – většina vody by se měla v průběhu vaření vyvařit.
4 Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut. Ke konci vmíchejte špenát, promíchejte a nechte zavadnout. Chuť kari můžete finálně vyladit solí, pepřem, třtinovým cukrem a limetkovou šťávou.