Podzimní vegetariánské jídlo, které pěkně zahřeje. Voňavá fazolová omáčka a pečená zelenina s jablečnou zálivkou.
6 pšeničných tortill
2 plechovky sterilovaných fazolí
2 stonky kadeřávku (případně mangoldu, kapusty)
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 cibule
1 červená paprika
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce BBQ omáčky
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/4 lžičky římského kmínu
mořská nebo himálajská sůl
Na pečenou zeleninu:
4 mrkve (cca 200 g)
400 g dýně (například muškátové nebo hokaido)
3 lžíce jablečného octa
4 lžíce olivového oleje
himálajská sůl, pepř
1 Mrkev oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Dýni nakrákejte na větší kostky. Obojí v míse promíchejte se lžící oliváče a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C (stačí 30 minut). Kadeřávek dobře očistěte, zbavte žeber a nakrájejte nahrubo.
2 V kastrolu rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli s česnekem, osolte a nechte pomalu zesklovatět. Vmíchejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.
3 Přidejte fazole, rajčata, kadeřávek, BBQ omáčku a všechno koření. Osolte, přiveďte k mírnému varu a povařte asi 20 minut.
4 Upečenou mrkev a dýni dejte do mísy. Zakápněte zbylým olivovým olejem a octem. Dobře osolte, opepřete a promíchejte.
5 Tortilly ohřejte nasucho na rozehřáté pánvi. Pak na ně nandejte fazolovou omáčku, pečenou zeleninu a hned servírujte.