Gazpacho

Kategorie Zelenina Obtížnost Nízká Čas přípravy 15 minut Počet porcí 2 Hodnocení 5 hlasů

Letní jídlo jak se patří – rychle hotové a bez vaření. Jediné co se po vás vlastně chce, je posbírat suroviny a naházet je do mixéru. Ať žije gazpacho!


Postup na videu berte jen jako hrubou kostru. Nebojte se mírně obměnit suroviny. Podíl vody a světlý chléb můžete zcela vynechat. Led ale pomůže se zchlazením – obzvlášť u výkonných mixérů.

Suroviny

500 g rajčat
1 paprika
1/2 okurky
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1 kousek světlého pečiva (můžete vynechat)
30 g olivového oleje
15 ml vinného octa
sůl

Postup

1 Zeleninu očistěte, cibuli a česnek oloupejte. Vše nahrubo nakrájejte a dejte do mixéru společně s pečivem, olivovým olejem a octem.

2 Rozmixujte do hladka. Dochuťte solí, klidně i pepřem a podle chuti můžete dokyselit octem navíc. Před podáváním vychlaďte v lednici.