Grilovaná klobáska s chilli a pestem

Kategorie Maso Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 4 Hodnocení 6 hlasů

Že jsou klobásy na grilu nuda? V mém pojetí, určitě ne! Naučím vás jak připravit relish z grilované chilli papričky a jak to klobásku servírovat v pořádném sendviči.


Jak na spálenou papriku už jsem vám tady jednou ukazoval v letním videoreceptu. Tentokrát tuto techniku použijeme na pálivou chilli papričku, která nám spolu s pestem pomůže vypíchnout chuť pikantní klobásy.

Výsledný relish má výrazně kouřovou, pálivou a zároveň sladkou chuť. Působí hodně šťavnatě a i když by se vám nedejbože povedlo klobásku při grilování vysušit, tak tady zafunguje jako spolehlivá záchrana.

Doporučuji nepodcenit množství a klidně rovnou připravit dvojitou dávku. Když se rozleží v lednici, je ještě lepší! ;)

Suroviny

800 g pikantní klobásky
2 velké bagety
2 červené cibule
4 čerstvé chilli papričky (cayenne)
8 lžic bazalkového pesta
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička nasekaného česneku
1 hrst čerstvých bylinek
sůl, pepř

Postup

1 Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Chilli papričky očistěte a osušte. Cibuli i papričky dejte na rozehřátý gril. Plátky cibule ogrilujte z obou stran (6 minut). Chilli grilujte ze všech stran, dokud na povrchu nenaskočí černé puchýře.

2 Grilované chilli na chvíli zakryjte a nechte zapařit. Poté oloupejte a zbavte stopky i semínek. Cibuli i chilli nakrájejte nadrobno a promíchejte spolu s olivovým olejem, octem a česnekem. Dochuťte solí a pepřem.

3 Bagety rozkrojte na poloviny a poté ještě podélně. Grilujte dokřupava. Klobásku grilujte na středním žáru z obou stran. Opečenou bagetu potřete pestem. Přidejte klobásku, chilli relish a ozdobte bylinkami.

Čerstvě a dobře!

Recept je součástí seriálu Čerstvě a dobře, ve kterém vám společně s MAKRO ČR ukážu jak vařit jednoduše, dobře a z čerstvých surovin.

Související

Grilovaný ribeye s řeckým cuketovým salátem

Maso

Pečená paprika s řepou

Videorecepty