Nejjedodušší rybí jídlo, které bez problémů zvládnete i uprostřed týdne po práci. S voňavým estragonem a šťavnatými mandarinkami navíc krásně svěží třeba i uprostřed zimy.
1 větší pražma (vykuchaná, bez šupin)
600 g cherry rajčat
2 mandarinky
2 lžíce olivového oleje
10 g čerstvého estragonu
sůl, pepř
1 Rybu očistěte a osušte ubrouskem. Z obou stran i uvnitř břišní dutiny dobře osolte. Dovnitř dejte plátky mandarinky a pár snítek estragonu. Rybu na povrchu potřete trochou olivového oleje. Dejte na rozehřátý gril a grilujte asi 10 minut na středním žáru.
2 Mezitím si očistěte a nakrájejte cherry rajčata. Zbylý estragon zbavte stonků a nasekejte nadrobno. Jakmile je ryba ugrilovaná dejte ji stranou. Na gril dejte půlu mandarinky a grilujte asi 5 minut.
3 Do mísy dejte rajčata a estragon. Osolte, opepřete a zastříkněte trochou šťávy z mandarinky. Přidejte olivový oleje a dobře promíchejte. Podávejte spolu s grilovanou pražmou.
Recept je součástí mini-série Cuketka na grilu, kterou jsem pro vás připravil s podporou Alza.cz. Gril, který na videu používám, Tefal Optigrill můžete dokonce vyhrát v naší grilovací soutěži!