Grilované kuře na medové hořčici

Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 4 Hodnocení 0 hlasů

Křehké a šťavnaté kuře s parádní hořčičnou marinádou. S tímhle kuřecím můžete klidně nastartovat grilovací sezónu. Vše se dá připravit předem. Částí marinády pak kuře ve finále potřete a vytvoříte tak akorát lepkavou a neodolatelnou kůrčičku na povrchu. Jako bonus grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem!


Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
3 lžíce medové hořčice
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce bylinkové soli
1 lžička sladké maďarské papriky
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžičky koření grilovaná zelenina
bylinková sůl a pepř

Postup

1 V misce promíchejte medovou hořčici, olej, citronovou šťávu, bylinkovou sůl, mletý černý pepř a sůl. Dvě třetiny marinády použijete na maso, zbývající třetinu si odložte stranou na potírání.

2 Kuřecí prsa očistěte a mírně naklepejte. Potřete marinádou z obou stran, zakryjte a nechte odležet v lednici. Maso také můžete i s marinádou dát do uzavíratelného sáčku a pěkně promasírovat. V rozpuštěném másle rozmíchejte bylinkovou sůl.

3 Z masa před grilováním setřeste přebytečnou marinádu. Grilujte nejprve na přímém žáru a několikrát otočte. Poté přeneste na nepřímý žár a za stálého potírání odloženou marinádou maso dokončete.

4 Kukuřici na grilování potřete bylinkovým máslem a grilujte ze všech stran. V průběhu grilování dále potírejte.

Videorecept vznikl za laskavé podpory značky Avokádo a obsahuje product placement.