Grilovaný sýr se zeleninou na tymiánu

Kategorie Zelenina Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 4 Hodnocení 3 hlasů

Snadné letní grilování bez masa. U zeleniny ukazuji svůj oblíbený postup – ogrilovat vše na sucho, potom dát do misky, výrazně dochutit a nechat pustit zeleninu šťávu. Mám ji takhle nejraději! Jako sýr použijte halloumi nebo různé varianty pařených sýrů s označením na gril.


Suroviny

1 kg zeleniny na grilování
300 g rajčat
8 plátků grilovacího sýra
6 lžic olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce sušeného tymiánu
2 lžíce hořčice Delikates
1 lžíce grilovacího koření s bylinkami
bylinková sůl

Postup

1 Zeleninu očistěte, připravte na grilování a případně nakrájejte na stejně silné plátky. Grilujte nasucho na rozpálené části grilu z obou stran. Dejte do misky. Přidejte nakrájená rajčata, vinné ocet, polovinu olivového oleje, tymián, pepř a sůl. Promíchejte, zakryjte a nechte pustit šťávu.

2 V misce smíchejte hořčici, grilovací koření s bylinkami a olivový olej. Sýr osušte, potřete marinádou a opatrně grilujte na středně rozpálené části grilu. Stačí pár minut, aby se sýr prohřál. Ihned podávejte s grilovanou zeleninou.

Videorecept vznikl za laskavé podpory značky Avokádo a obsahuje product placement.