Něco snadného, rychlého a s příležitostí využít jarní zeleninu? Jo – přesně tahle rychlé krémová polévka. Kromě samotných ředkviček můžete zapracovat i jejich nať nebo mladé zelené listy.
Vše zelené můžete v krému rozmixovat na pyré, nebo jen prostě vmíchat v poslední fázi, aby lístky mírně povolily. Mimoto můžete i libovolně upravit i salátek z ředviček a přimíchat vše zelené přímo k ředkvičkám.
250 ml mandlového nápoje
125 g červené čočky
200 g mrkve
8 ředkviček
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 bio bujon Würzl
1 lžička himálajské soli
1 Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a vložte do misky s limetkovou šťávou, osolte špetkou soli.
2 Na olivovém oleji 1 minutu opékejte nakrájenou cibuli, přidejte pokrájený česnek a mrkev, krátce orestujte. Vmíchejte propláchnutou čočku, zalijte 1 litrem vody. Přidejte bujon, osolte a vařte 15 minut.
3 Polévku rozmixujte do hladkého krému, prohřejte s mandlovým nápojem. Můžete dosolit.
4 Podávejte s plátky ředkviček a okyselte limetkovou šťávou.