Malinová bublanina

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 8 Hodnocení 31 hlasů

Ukázková letní záležitost! Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a zůstane krásně vláčná.


Suroviny

300 g malin (popř. ostružin, borůvek)
180 g dortové mouky Babiččina volba
150 g krupicového cukru
150 g zakysané smetany
120 g rozpuštěného vlažného másla
3 vejce
5 g prášku do pečiva
2 lžičky citronové kůry
1 vanilkový cukr
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

Dávka těsta je na formu nebo pekáč o rozměrech cca 23-25 x 36-40 cm.

Postup

1 Troubu si rozehřejte na 180 °C. Mouku s kypřícím práškem prosijte do mísy. Do jiné mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Metlou nebo tyčovým mixérem s metlou vyšlehejte cukr do světlé pěny.

2 Přidejte citronovou kůru, zakysanou smetanu a mouku. S pomocí stěrky jemně promíchejte. Přidejte máslo (můžete na dvě až tři dávky) a jemně promíchejte, dokud se máslo nespojí s těstem.

3 Směs na bublaninu vylijte do vymazané a vysypané formy. Přidejte maliny a dejte péct do trouby na 30 až 40 minut. Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem.