Smažená treska

Kategorie Ryby a mořské plody Obtížnost Nízká Čas přípravy 30 minut Počet porcí 4 Hodnocení 7 hlasů

Ani se nepamatuji, kolikrát už jsem měl tresku udělanou děsně blbě! Tohle je jednoduchá technika, jak rychle získat parádní smažený filet, který krásně voní po másle. Mražené filety rozmrazujte ideálně pomalu v lednici a před obalováním je osušte. Servírovat můžete buď klasicky s bramborovou kaší nebo netradičně a dát je do sendviče s ledovým salátem a majonézou!


Suroviny

800 g mražených filetů z tresky
4 lžíce mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl

Postup

1 Filety z tresky nechte v klidu rozmrazit (ideálně přes noc v lednici na talíři). Poté je osušte ubrouskem a z obou stran dobře posolte. Posypte moukou a ze všech stran obalte.

2 V pánvi rozehřejte olej. Přidejte obalené filety a z obou stran je osmažte dozlatova a dokřupava. Jakmile jsou hotové, přidejte trochu másla a tresku v něm obalte, ať krásně voní.

Podávejte jako klasiku třeba s bramborovou kaší. Hodí se ale parádně i do jednoduchého rybího burgeru – stačí treska, list salátu a majonéza. Nic komplikovaného!

Skromná kuchyně

Recept patří do receptového speciálu Skromná kuchyně. Vařím v něm jednoduše a pro radost. Zároveň levně, ale ne lacině. Projděte si i ostatní recepty a přečtěte si více informací o tom, proč Skromná kuchyně vznikla.