Pomalý a jednoduchý recept do nepohody. Stačí pořádný kousek vepřové kotlety, hříbky a trocha silného vývaru. A chutná to přesně tak dobře, jak to na videu vypadá!
4 vepřové kotlety
500 g čerstvých hřibů
500 ml vývaru
1 velká cibule
1 lžíce mouky
1 lžíce oleje
čerstvý rozmarýn
sůl, kmín a pepř
Kotletky mohou být s kostí i bez. Pokud mají tukové krytí, tak jej na několika místech nakrojte. Kotletky můžete i mírně naklepat.
1 Kotlety osolte – pokud máte dost času, tak klidně i den nebo alespoň pár hodin předem. Na rozehřátém oleji pak kotlety zprudka opečte dohněda. Dejte stranou a do vyrestovaného tuku přidejte houby. Podobně jako maso je také opečte dohněda.
2 Přidejte cibuli a tu už nechte o něco pomaleji zesklovatět. Zaprašte moukou, zarestujte a zalijte vývarem. Přidejte maso, čerstvý rozmarýn a dejte pomalinku dusit do změknutí. Zabere to okolo 45 až 60 minut. Až tak jednoduché to celé je! ;)
Videorecept vznikl za laskavé podpory značky AEG a obsahuje product placement.