Tohle je velmi jednoduchý recept na vepřové výpečky. Můžete použít bůček i plec, nebo mix. Sám je mám raději jen čistě z bůčku. Ke konci pečení maso dobře promíchejte a udělejte pěknou barvu. Cuketové „zelí“ je rychlovka, cuketa potřebuje jen minimum vaření. Lze ho připravit i jen s minimem mouky, nebo ji nepoužít vůbec. Rozpis najdete na konci videa.
1,5 kg vepřového masa
1 kg cukety
1 a 1/2 cibule
4 stroužky česneku
100 ml vody
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
1lžička kmínu
cukr, ocet, sůl
1 Do pekáče vložte maso nakrájené na kostky, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osolte a okmínujte. Maso promíchejte, zalijte vodou a pod alobalem pečte 2 hodiny při 140 °C. Po odkrytí alobalu nechte maso při 200 °C opéct dozlatova (30 až 60 minut).
2 Na pánev s máslem nasypte nakrájenou cibuli, osolte a opečte, přidejte mouku a nastrouhanou cuketu. Promíchejte, ocukrujte, okmínujte a dochuťte octem. Cuketu duste pár minut doměkka.