Zelňačka se sušenými švestkami

Kategorie Polévky Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 4 Hodnocení 4 hlasů

Klasika postavená čistě na rostlinných surovinách. Je extra voňavá, se sušenými švestkami a zahuštěná vločkami s trochou červené čočky. Nutno zkusit!


Suroviny

200 g kysaného zelí
200 ml rostlinné smetany
180 g brambor
40 g červené čočky
20 g jemných ovesných vloček
12 sušených švestek
1 cibule
5 lžic slunečnicového oleje
3 bobkové listy
2 lžíce sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky soli
1 lžíce lahůdkového droždí

Postup

1 Kysané zelí pokrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a přidejte bobkové listy. Zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte 20 minut.

2 Na oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte papriku, kmín a krátce osmahněte.

3 Přisypte oloupané a na kostky nakrájené brambory, vločky, červenou čočku, sušené švestky a zalijte 800 ml vody. Osolte a vařte do změknutí brambor.

4 Přidejte vařené zelí a krátce společně povařte.

5 Dochuťte lahůdkovým droždím, zjemněte rostlinnou smetanou a prohřejte.

Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.