Znojemské hovězí plátky

Kategorie Maso Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina 30 minut Počet porcí 4 Hodnocení 9 hlasů

Tyhle plátky mám ještě raději než klasickou znojemskou pečeni a dělám je rozhodně častěji. Stačí dobrý špek, okurky a hovězí. Chuťová kombinace funguje pořád stejně dobře.


Suroviny

1 kg hovězího masa na plátky
500 ml hovězího vývaru
1 cibule
100 g uzeného špeku
100 g nakládaných okurek
50 ml láku z okurek
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
hladká mouka na obalování
sůl a pepř

Postup

1 Naklepané plátky hovězího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce z obou stran. Maso opečte na oleji, vyberte z pánve a dejte stranou.

2 Na tuku po opékání masa rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou slaninu a cibuli. Po promíchání restujte asi 7 minut.

3 Po té vložte do pánve opečené maso, přidejte nakrájené okurky a vše zalijte vývarem a lákem z okurek. Duste do měkka asi 1 hodinu.