Bábovka s vaječným likérem

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 1 bábovka Hodnocení 51 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Zbyl vám vaječný likér? Nebo prostě máte chuť na úžasnou sváteční bábovku, která provoní celý dům? Bábovka s vaječňákem udělá radost tak jako tak!

Suroviny

250 g polohrubé mouky
230 g cukru
250 ml oleje
250 ml vaječného likéru
50 g bramborového škrobu
5 vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
máslo a polohrubá mouka na vytření formy

Postup

1 Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku, prášek do pečiva a škrob promíchejte. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.

1 Do mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Vyšlehejte šlehačem nebo metlou do světlé pěny.

2 Za stálého šlehání tenkým pramínkem zašlehejte olej. To samé pak udělejte s vaječným koňakem.

3 Jako poslední přidejte suchou směs, kterou vmíchejte rozdělenou zhruba na tři dávky.

4 Těsto nalijte do formy na bábovku a pečte zhruba 45 až 55 minut. Finální teplota hodně závisí na formě i troubě. Bábovka je upečená v momentě, když zapíchnutá špejle vyjede bez zbytků mokrého těsta.

Recept vznikl s laskavou podporou značky Russell Hobbs a obsahuje placenou propagaci produktu. Mrkněte se na všechny produkty Russell Hobbs a využijte slevu 20 % na sortiment s kódem CUKETKA20RH.