Obyčejné věci bývají často nejlepší. U bílé polévky to platí dvojnásob. Místo smetany můžete použít o něco úspornější mléko. Můžete také použít zakysanou smetanu s trochou rozkvedlané mouky. Z bylinek se nejčastěji dává kopr, ale nechám to na vaší preferenci.
1,2 l vody
800 g brambor
1 cibule
125 ml smetany
2 lžíce nasekaných bylinek
40 g sušených hub
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
bobkový list a nové koření
4 vařená vejce
sůl
1 Houby namočte ve vodě. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli a nechte pomalinku zesklovatět.
2 Přidejte mouku. Promíchejte a nechte zasmahnout. Přidejte brambory, namočené houby, sůl a koření. Zalijte vodou a vařte 25 minut do změknutí.
3 Vmíchejte smetanu a nasekané bylinky. Teď už jen nechte prohřát a poté podávejte s vařenými vajíčky.
Recept patří do receptového speciálu Skromná kuchyně. Vařím v něm jednoduše a pro radost. Zároveň levně, ale ne lacině. Projděte si i ostatní recepty a přečtěte si více informací o tom, proč Skromná kuchyně vznikla.