Cizrnový krém

Kategorie Polévky Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 6 Hodnocení 2 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Tahle polévka má všechnu výbavu do chmurného počasí – zázvor, česnek, hřejivé koření a spoustu chutí a vůní. Složení můžete obměnit. Místo brokolice použít třeba dýni nebo krutony

Suroviny

1 l vývaru
1 plechovka cizrny
1 cibule
1 mrkev
250 g brambor
4 stroužky česneku
25 g zázvoru
300 g brokolice
1/2 lžičky římského kmínu
1 lžíce sezamu
1/2 lžičky chilli vloček
1/4 lžičky kurkumy
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl

Postup

1 Na oleji opečte nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a zázvor. Zeleninu osolte, přidejte římský kmín a kurkumu, promíchejte a dále restujte na mírném ohni cca 7 minut.

2 Ke směsi přidejte nakrájené brambory, cizrnu z plechovky i s nálevem a zalijte vývarem. Na mírném ohni povařte 30 minut a poté ponorným mixerem rozmixujte do hladka.

3 Na pánvi orestujte růžičky brokolice do křupava. Po cca 7 minutách přidejte máslo, nasypte sezam, směs promíchejte a ještě krátce opečte.

4 Cizrnový krém servírujte spolu opečenou brokolicí a sezamem.