Oříšky, datle a datlový sirup – to jsou tři hlavní důvody, proš jsou tyhle muffiny tak dobré a vláčné. Postup jednoduchý a rychlý. Za půl hodiny máte hotovo!
250 ml rostlinného mléka
250 g hladké pšeničné mouky
150 g celozrnné špaldové mouky
100 g slunečnicového oleje
75 g datlí
100 g datlového sirupu
50 g mletých ořechů
2 biovejce
3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
1/4 lžičky mleté vanilky
1 Do mísy dejte obě mouky, ořechy, prášek do pečiva, vanilku a dobře promíchejte.
2 V jiné míse rozšlehejte vejce spolu s rostlinným nápojem a datlovým sirupem. Přidejte suchou směs a nasekané datle. Rozmíchejte na řídké a pěkně spojené těsto.
3 Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte připraveným těstem (asi 1 cm pod okraj). Poté dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C asi 20 minut.