Nejjednodušší domácí těstoviny, jaké mohou být. V těstovinách nehledejte žádnou vědu. Je to prostě jen mouka, vejce, sůl a možná trochu vody na víc. Je jen na vás, jaký tvar z nich ve finále zvolíte.
100 g mouky (hladká, polohrubá – je to jedno)
1 vejce
sůl
1 Na pracovní desku vysypte mouku a doprostřed udělejte důlek. Přidejte vejce, sůl a s pomocí vidličky vejce s trochou mouky rozmíchejte.
2 Pokračujte v míchání a od okrajů postupně zapracujte víc mouky. Poté vidličku zahoďte a pokračujte rukama. Zapracujte veškerou mouku a vyhnětejte pevné těsto. K ideální konzistenci si můžete si pomoc trochou vody nebo mouky navíc.
3 Hotové těsto, zakryjte a nechte chvíli odpočinout. Poté jej vyválejte na tenký plát a nakrájejte dle libosti.
4 Těstoviny vařte v dostatečně osolené vroucí vodě. Stačí okolo 3 minut – jsou udělané rychleji, než klasické suché těstoviny.
Recept patří do receptového speciálu Skromná kuchyně. Vařím v něm jednoduše a pro radost. Zároveň levně, ale ne lacině. Projděte si i ostatní recepty a přečtěte si více informací o tom, proč Skromná kuchyně vznikla.