Připomíná mkrvový dort, základ do těsta je ale z dýňového pyré a jako náplň slouží tučný tvaroh s vůní vanilky. Jednoduchý a tuze dobrý!
400 g bio tvarohu
200 g dýňového pyré
150 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
150 ml rostlinného nápoje
100 g špaldových vloček
80 g rozpuštěného biomásla
3 biovejce
2 vanilkové cukry
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžičky citronové kůry
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého sušeného zázvoru
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1 Připravte si dýňové pyré: vydlabanou, nakrájenou a umytou dýni uvařte v troše vody doměkka (cca 15 minut), vodu slijte, dýni rozmixujte.
2 Do misky dejte dýňové pyré, vločky, citronovou kůru a zalijte rostlinným nápojem. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
3 V jiné míse promíchejte mouku s kypřícím práškem, kořením a špetkou soli. Rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout.
4 Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mokrou i suchou směs a nakonec vmíchejte máslo.
5 Připravené těsto vylijte do kulaté dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C asi 35 minut.
6 Tvaroh utřete s vanilkovým cukrem. Vychladlý korpus rozkrojte na dva pláty. Potřete tvarohem, spojte s druhým plátem a potřete znovu tvarohem. Před podáváním nechte vychladit v lednici.
Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.