Frankfurtská polévka

Kategorie Polévky Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 4 Hodnocení 20 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Známá hlavně z bufáčů nebo nádražek, takhle polévka ale udělá radost i doma. Její výhodou je snadná příprava a malý výčet snadno dostupných surovin. Určitě si ji zkuste doma uvařit!

Suroviny

1,2 l hovězího vývaru
150 g frankfurtského párku
500 g brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
2 lžíce mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl, pepr

Postup

1 V hrnci rozehřejte sádlo. Přidejte nakrájené párky, osmahněte dozlatova a dejte stranou.

2 Přidejte cibuli, osolte a na mírnějším plameni pomalu orestujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, mouku, mletou papriku a kmín. Promíchejte a jen krátce orestujte.

3 Přidejte brambory, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Povařte asi 25 až 30 minut do změknutí a zhoustnutí. Přidejte párek, nechte prohřát a podávejte.