S broskvemi? Jo! Hlavně se toho nebojte. Jemné maso, vůně z grilu a výrazná zálivka z toho dohromady udělají perfektní kombinaci!
800 g vepřové panenky
4broskve
4 snítky čerstvého estragonu
1 hrst lístků čerstvé bazalky
1 lžíce medu
1/2 citronu
6 lžic olivového oleje
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
1 Vepřovou panenku očistěte a zbavte povrchových blan. Maso dobře osolte a potřete tenkou vrstvou slunečnicového oleje. Broskve očistěte, rozdělte na poloviny a zbavte pecky. Také je potřete tenkou vrstvou oleje.
2 Broskve grilujte na rozpáleném grilu a nechte chvíli karamelizovat. Dejte stranou a zakryjte.
3 Vepřovou panenku nejprve grilujte na přímém žáru, za každé ze čtyř stran asi 3 až 4 minuty. Maso přeneste na nepřímý žár a pomalu dopečte na minimální vnitřní teplotu 63 °C (pokud nechcete, aby bylo maso na řezu růžové, pokračujte na teplotu okolo 70 °C). Po dopečení dejte maso stranou a nechte chvíli odpočinout.
4 Zálivku připravte z medu, citronové šťávy, olivového oleje a bylinek. Dochuťte solí a pepřem. Hotové maso nakrájejte na silnější plátky a spolu s broskvemi servírujte s bylinkovou zálivkou.
Recept je součástí seriálu Čerstvě a dobře, ve kterém vám společně s MAKRO ČR ukážu jak vařit jednoduše, dobře a z čerstvých surovin.