Grilovaná pražma

Kategorie Maso Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 4 Hodnocení 1 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Grilované ryby vcelku jsou děsně jednoduché. Zbavit šupin, očistit, naplnit dutinu bylinkami a citronem. Poté už jen finišnout bylinkami, oliváčem a citronovou šťávou. Grilovaný chléb a citrony nesmí chybět!

Suroviny

4 menší pražmy královské
8 plátků bílého chleba
1 lžíce oregana
1 lžíce adžiky
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje
4 citrony
čerstvé bylinky
sůl

Postup

1 Chléb potřete olivovým olejem, osolte a přidejte oregano. Grilujte z obou stran na rozehřátém grilu.

2 V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a adžiku. Ryby dobře očistěte a zbavte šupin (můžete si pomoct igelitovým pytlíkem, aby šupiny nelítaly všude po kuchyni). Filet pak několikrát jemně nařízněte.

3 Dutinu ryb osolte a naplňte řezy citronu a čerstvými bylinkami. Grilujte na čistém grilu, mřížku pro jistotu také potřete olejem. Ryby grilujte spíš pomaleji a průběžně potírejte olivovým olejem s kořením. Vedle ryb grilujte i poloviny citronu pro vůni. Podávejte s grilovaným bílým chlebem.

Videorecept vznikl za laskavé podpory značky Avokádo a obsahuje product placement.