Pořádný steak, portobello plné umami a brambory s tak akorát křupavoučkými okraji. Ve finále nic složitého, chce to jen trochu přípravy. U steaku po nasolení dobře odležet, ideálně i přes noc v lednici. A brambory krátce předvařit – ne úplně, jen tak akorát, aby na grilu dojely ;)
4 hovězí steaky
2 lžíce koření steak
800 g předvařených brambor
400 g žampionů portobello
6 lžic rozpuštěného másla
2 lžíce koření americké brambory
1 lžíce houbového koření
sůl a barevný pepř
1 Předvařené brambory nakrájejte na dílky a dejte do mísy. Přidejte polovinu rozpuštěného másla a koření americké brambory. promíchejte a můžete grilovat na středně rozehřátém grilu.
2 Portobello očistěte a na vnější straně jemně nařízněte do kříže. Zbytek rozpuštěného másla rozmíchejte s houbovým kořením. Máslem pak houby potřete z obou stran a grilujte na středně rozehřátém grilu.
3 Steaky posypte kořením na steaky a barevným pepřem. Můžete nechat odležet v lednici přes noc. Grilujte nejprve na prudkém žáru z obou stran. Poté přesuňte na nepřímý žár a nechte dojet na požadovaný stupeň propečení. Podávejte společně s americkými bramborami a grilovanými portobello.
Videorecept vznikl za laskavé podpory značky Avokádo a obsahuje product placement.