Hrnková jahodová bublanina

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Hodnocení 8 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Snadná bublanina bez vážení surovin a ještě z celozrnné špaldové mouky? Jde to snadno a odsýpá to opravdu rychle. Stačí deset minut aktivní práce a máte hotovo!

Suroviny

1 a 1/2 hrnku špaldové celozrnné mouky
1 hrnek strouhané cukety
1/2 hrnku třinového cukru
1/2 hrnku rostlinného nápoje (nebo mléka)
1/2 hrnku řepkového oleje (másla nebo jiného rostlinného oleje)
1 biovejce
1 prášek do pečiva
1 lžička citronové kůry
jahody

Postup

1 Cuketu oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. U větších cuket použijte část bez semen.

2 Smíchejte rýžový nápoj, olej, vejce, cukr, přidejte cuketu a promíchejte.

3 Přidejte mouku, citronovou kůru a prášek do pečiva.

4 Formu na pečení vymažte olejem a vysypejte moukou. Nalijte těsto a hustě jej poklaďte syrovými omytými jahodami. Pečte 30 minut při 180 °C.

Recept na bublaninu vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.