400 g jablek
50 g jáhel
300 ml vody
1 lžíce bio másla
1 lžíce kukuřičného sirupu
1 lžička skořice
30 g klikvy
100 g vlašských ořechů
1 lžíce malinového agáve sirupu
špetka soli
1 Jáhly spařte vroucí vodou, dejte do odměřené vody a vařte mírným varem pod poklicí asi 15 minut. Sundejte ze sporáku a nechte dojít dalších 5 minut.
2 Do mixéru dejte jáhly, máslo a kukuřičný sirup. Rozmixujte na kaši. Podle potřeby můžete mírně naředit vodou navíc. Rozdělte do 4 skleniček a nechte ztuhnout v lednici (stačí 1 hodina).
3 Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na dílky. Dejte do rendlíku společně s klikvou a skořicí. Poduste asi 10 minut do změknutí.
4 Na nepřulnavé pánvi nasucho opražte nahrubo nasekané vlašské ořechy. Zalijte sirupem a nechte mírně zkaramelizovat. Do skleniček s jáhlami pak rozdělte dušená jablíčka a ozdobte vlašskými ořechy.