Jáhlová kaše s prachandou

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Hodnocení 1 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Jak vypadal štědrovečerní stůl třeba před 100 lety? Mohla se na něm objevit třeba tahle sváteční verze jáhlové kaše. V tomhle podání navíc s datlemi, mandlemi a prachandou ze sušených jablíček!

Suroviny

800 ml rostlinného nápoje
200 g jáhel
75 g sušených jablek
50 g vypeckovaných datlí
50 g mandlí
4 lžíce tmavého agáve sirupu
3 lžíce kokosového tuku
1 lžička perníkového koření
špetka soli

Postup

1 Sušená jablka nejprve dosušte v troubě při 60 °C tak, aby byla tvrdá a křehká. Pokud máte dobře vysušená jablka v uzavřené nádobě, můžete tento krok přeskočit. Vysušená jablka utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte.

2 Mandle namočte do horké vody a zbavte je slupky.

3 Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat a uvařte s rostlinným nápojem, sirupem, kořením a špetkou soli. Vařte 20 minut na mírném plameni.

4 Ke konci vmíchejte kokosový tuk, nakrájené datle a mandle. Kaši ozdobte pracharandou.

Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.