Jáhlové nádivkové muffiny

Kategorie Chléb a slané pečivo Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina 30 minut Počet porcí 12 muffinů Hodnocení 1 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Velikonoční nádivka jako muffiny? Tady ji máte dokonce ve verzi s jáhlami. Lehké a nadýchané jáhelníčky s kopřivami, po kterých se jenom zapráší!

Suroviny

150 g jáhel
80 g sušených rajčat
80 g para ořechů
125 g mladých lístků kopřiv (rukoly, baby špenátu)
6 biovajec
1/2 lžičky muškátového oříšku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mořské soli

Postup

1 Jáhly spařte, propláchněte a uvařte dle návodu na obalu. Vmíchejte na nudličky nakrájená, spařená sušená rajčata, nasekané para ořechy a olivový olej. Zchladlé jáhly prokypřete vidličkou, přidejte rukolu, muškátový oříšek a žloutky, promíchejte.

2 Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.

3 Formu na muffiny vyložte pečicím papírem. Dávkujte jednotlivé porce a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 35 minut.