Jednoduchá a moc dobrá vegan verze tvarohových knedlíků. Vejce a tvaroh tady bez problémů zastoupí jemné tofu natural.
400 g jahod na omáčku
12 jahod na knedlíky
200 g tofu
95 g polohrubé mouky
60 ml ovesného mléka
2 lžíce vanilkového cukru
javorový sirup
špetka soli
1 Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem
2 Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.
3 Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.
4 Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.
Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.