Jarní quinoa bowl

Kategorie Zelenina Obtížnost Nízká Čas přípravy 30 minut Počet porcí 4 Hodnocení 6 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Zelená a voňavá miska, která vám pomůže rozhýbat i samotné jaro. Na jedné hromádce se tu potkají hrášek, bylinky a zelené listy. Recept přímo předurčený k nespočtu variací!

Suroviny

200 g quinoy
450 ml vody
100 g hrášku
100 g hráškových lusků
100 g fava fazolí
1 svazek ředkviček
2 hrsti aromatických zelených listů (řeřicha, rukola, bylinky)
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Na hráškové pyré:
400 g hrášku
1 lžíce nasekané máty
3 lžíce olivového oleje
1 lžička javorového sirupu
sůl, pepř

Postup

1 Quinou důkladně propláchněte ve vodě. Sceďte a dejte do hrnce spolu s odměřenou vodou a trochou soli. Přiveďte k mírnému varu a uvěřte do změknutí (15 až 20 minut). Případnou přebytečnou vodu sceďte, quinou nakypřete vidličkou.

2 Hrášek na pyré dejte do rendlíku. Zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Krátce povařte do změknutí. Hrášek, mátu, olivový olej a sirup rozmixujte na hladké pyré. Konzistenci upravte tekutinou z vařeného hrášku.

3 Fava fazole oloupejte a všechnu zeleninu očistěte. Zelené listy properte a osušte. Ředkvičky zbavte listů a nakrájejte na plátky. Na dno velké pánve dejte trochu vody a olivový olej. Přiveďte k varu. Vmíchejte hrášek, lusky a fava fazole. Krátce a prudce povařte. Osolte a opepřete a promíchejte s quinoou.

4 Na dno misek rozdělte vrstvu pyré. Přidejte quinou s hráškem a fazolkami. Ozdobte listy s ředkvičkami a zastříkněte trochou citronové šťávy pro osvěžení