Tahle směs koření na KFC je přesně podle článku z Chicago Tribune a za mě je teda hodně blízko. Klidně ji zkuste na kuřeti, já trochu experimentoval a přišel s tímhle květákem s dokonalou krustou. Smažit můžete i bez husího sádla a obalovat jen v podmáslí (recept pak bude 100% vegetariánský).
1 kg květáku
250 g hladké mouky
4 lžičky soli
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky tymiánu
1/3 lžičky oregana
1 lžička mletého černého pepře
3 lžičky mletého bílého pepře
1 lžička mleté hořčice
4 lžičky mleté papriky
1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky sušeného česneku
1/3 lžičky celerových semínek
1 vejce
300 ml podmáslí
1 Květák rozeberte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 3 minuty. Vodu sceďte a květák nechte vychladnout.
2 Všechno koření smíchejte se solí a sušeným česnekem a rozmixujte do hladka. Do připravené misky s moukou koření nasypte a promíchejte. V další misce smíchejte podmáslí s rozšlehaným vejcem.
3 Předvařený květák obalte nejdříve v misce s podmáslím a po okapání obalte v moučné směsi s kořením. Na pánvi dejte rozehřát olej spolu s husím sádlem (nemusí být) a obalený květák osmažte do zlatavé barvy.