Léto jede na plné pecky a s ním i nejlepší období pro naši zeleninu. Přidávám 5 tipů na snadné letní zálivky, se kterými bude příprava salátů radost. Úplná klasika i méně známé kombinace – více na videu!
Zdlouhavé postupy tentokrát vynechám, protože všechno uvidíte pěkně na videu. Ukazuji tam klasické vymíchání zálivky s pomocí metličky i zrychlenou výrobu v zavařovací skleničce. Pod videem pak najdete rozpis všech použitých surovin.
Rychlá a univerzální zálivka ve skleničce: 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce umeocta, 2 lžičky agávového sirupu.
Pikantní zálivka: 4 lžíce dýňového oleje, 2 lžičky medu, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce tamari, 1/2 stroužku česneku, 1/4 chilli papričky.
Jogurtový dresink: 1 lžíce konopného oleje, 80 g bílého kravského biojogurtu, 3 lžičky špaldového sirupu, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli.
Javorovo-hořčičná zálivka: 4 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce javorového sirupu, 3 lžičky starodávné hořčice, 1 lžíce jablečného octa.
Vinaigrette: 4 lžíce olivového olejem, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžičky nasekané šalotky, sůl.