Maková bublanina

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 1 velký plech Hodnocení 4 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Super rychlá a zároveň úžasně dobrá hrnková varianta bublaniny. Potkávají se tu ty nejlepší tuzemské suroviny– mák a sezónní švestky!

Tohle je zároveň druhý vítězný recept z naší Letní výzvy, který nám zaslala Jitka Adámková. Pokud se chcete přidat, mrkněte níže na info!

Velká letní výzva pana C.

Pečete rádi? A obzvlášť v létě, kdy je všude kolem spousta krásného ovoce? Pošlete mi svůj nejoblíbenější recept a vyhrajte v naší letní soutěži spolu s Babiččinou volbou.

Tři výherci získají úžasné výhry a kromě toho se jim dostane i moje zpracování na video. Přesně tak, slyšeli jste dobře – vítězné recepty pro vás natočím jako videorecept! :)

Suroviny

1 kg švestek
1 a 1/2 hrnku dortové mouky
1 hrnek mletého máku
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
hrubá mouka a máslo na vymazání formy
špetka soli

1 hrnek odpovídá objemu zhruba 250 ml.

Postup

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Švestky dobře umyjte, osušte a vypeckujte.

2 Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, mákem a špetkou soli. Plech nebo velkou kulatou formu na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3 Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte suchou směs s mlékem a rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i olej.

4 Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte švestky a dejte péct do trouby asi na 25 až 30 minut.