Tyto chlebové placky jsou krásně měkké i po upečení. Tajemství spočívá v obsahu másla a také v tom, že se ještě teplé placky po upečení nechají zakryté zapařit. Příprava je opravdu jednoduchá – do 30 minut můžou být na stole.
300 g hladké mouky
190 g podmáslí nebo mléka
50 g másla
2 lžíce oleje
1 a 1/2 lžičky soli
máslo na potření
1 Do mísy dejte všechny ingredience. Buď v robotu nebo ručně vyhnětejte hlaďoučké těsto. Dejte tomu alespoň 10 minut.
2 Těsto zakryjte a nechte v teple odpočinout. Poté jej rozdělte na 6 až 8 stejně velkých dílů. Každý dílek rozválejte na menší placku.
3 Na pánvi rozehřejte trochu oleje a postupně v něm placky opečte z obou stran. Při otočení by se měly krásně nafukovat – můžete je klidně splácnout.
4 Důležité – ihned po upečení je potřete máslem, zakryjte a nechte zapařit. Postupně je takhle naskládejte na sebe a nechte pěkně prohřát a změknout společně.
Recept patří do receptového speciálu Skromná kuchyně. Vařím v něm jednoduše a pro radost. Zároveň levně, ale ne lacině. Projděte si i ostatní recepty a přečtěte si více informací o tom, proč Skromná kuchyně vznikla.