Tady se nespletete. Přináším jednoduchý postup na to nejfajnovější vepřové koleno. pečte velmi pomalu a při nízké teplotě. Na videu ukazuji postup v parní troubě. Pokud parní troubu nemáte, pečte koleno v první fázi zakryté a délku pečení prodlužte na 4 hodiny.
2 vepřová kolena (přední)
500 ml silného vývaru
300 ml černého piva
400 g kořenové zeleniny
2 stroužky česneku
bobkový list
sůl a pepř
1 Vepřová kolena dobře očistěte a osušte. Na jedné straně (té masitější, co bude nahoře) koleno nařízněte v kůži. Stačí jen mělké, dlouhé řezy hezky u sebe. Poté koleno silně osolte a dejte přes noc odpočinout do lednice.
2 Na druhý den si rozehřejte troubu na 120 °C. V parní troubě nastavte vysokou vlhkost (50 nebo 75% páry) a čas 3 hodiny a 3 minut. V obyčejné troubě stejná teplota, ale bude se péct déle (alespoň 4 hodiny) a zakryté.
3 Koleno dejte do pekáčku. Přidejte vývar a všechny zbylé suroviny. Dejte do trouby a pečte dokud kolena krásně nezměknou.
4 Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a dopečte kolena dozlatova. Dejte stranou a nechte je zakrytá odpočívat. Šťávu s vývarem sceďte do rendlíku, seberte tuk a svařte na hustou šťávu. Pokud chcete, můžete vmíchat lžíci studeného másla. Hotovka!
Videorecept vznikl za laskavé podpory značky AEG a obsahuje product placement.