Jedna z prvních jarních bylinek – medvědí česnek. Jak si je užít v parádní kombinaci s vajíčky a opečeným toastem? Mrkněte se na můj jednoduchý videorecept!
4 hodně čerstvá vejce
4 plátky kváskového žitného chleba
100 ml olivového oleje
70 g čerstvého medvědího česneku
30 g piniových oříšků
1 lžíce konopných semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce másla
3/4 lžičky himálajské soli
1 Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.
2 Česnek, pinie, konopná semínka, lahůdkové droždí a sůl dejte do mixéru a rozmixujte na pesto.
3 Do kastrolu dejte asi 15 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Vejce nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte toast a zatížený opečte z obou stran dozlatova. Upečené toasty potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici.