Strašně jednoduché a strašně dobré. Jen pár základních surovin, jáhly, dýně a dobrota je na světě. Dýni můžete péct v celku, ale klidně i po menších kusech a pak nakrájet. Obojí funguje skvěle!
1 menší dýně hokaido
500 ml zeleninového vývaru
175 g jáhel
250 g žampionů
1 cibule
4 stroužky česneku
2 hrsti listové petržele
5 lžic řepkového oleje
1 Dýně rozdělte na poloviny a vydlabejte střed. Potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut.
2 Jáhly spařte vroucí vodou. Zalijte vývarem, osolte a vařte doměkka. Nechte dojít pod pokličkou.
3 Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Žampiony zprudka orestujte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolte a na mírnějším plameni pomalu restujte dozlatova.
4 Do pánve přidejte jáhly a nasekanou petržel. Promíchejte a naplňte upečenou dýni.