Ideální kotlety na gril? Pořádně vysoké, s kostí a tukovým krytím. V tomhle receptu ukazuji jednoduchou marinádu s provensálským kořením. Na odlehčení k vepřovému jednoduchý grilovaný chřest. Trochu křenu a francouzské hořčice k tomu.
4 vepřové kotlety s kostí
500 g zeleného chřestu
2 lžíce provensálských bylinek
1 lžička sušeného česneku
1 lžička citronové kůry
4 lžíce olivového oleje
50 g jablečného křenu
50 g francouzské hořčice
alpská sůl a pepř
1 V misce smíchejte provensálské bylinky, sušený česnek, sůl, pepř, citronovou kůru a olivový olej.
2 Kotlety potřete marinádou a nechte chvíli odležet. Chřest oloupejte v dolní třetině, potřete olivovým olejem a osolte.
3 Kotlety grilujte nejprve na přímém žáru. Je lépe je v úvodní fázi několikrát otočit a nevynechat ani stranu s tukovým krytím. Jakmile získáte kůrčičku, přesuňte kotlety na nepřímý žár a tam je nechte dojet. Chřest grilujte za občasného otáčení, dokud nezíská pěknou barvu a dokud mírně nezměkne.
Videorecept vznikl za laskavé podpory značky Avokádo a obsahuje product placement.