Soba nudle s hovězím masem

Kategorie Maso Obtížnost Nízká Čas přípravy 30 minut Počet porcí 4 Hodnocení 11 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Rychlé a vyvážené jídlo se spoustou bílkovin a vlákniny? Nemusí to být vůbec složité a ani nudné! Společně se STOB a Dr.Max DIA vám přinášíme rychlovku plnou barev a chutí.

Suroviny

480 g hovězího masa
200 g soba nudlí
300 g brokolice
300 g papriky
140 g žampionů
130 g cibule
40 ml sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička bramborového škrobu
limetková šťáva
čerstvý zázvor
sůl, pepř, chilli

Nutriční hodnoty na porci: 2060kJ, 50 g sacharidů, 37 g bílkovin, 16 g tuků, 7,7 g vlákniny, 8 g cukrů, 4,6 g nasycených mastných kyselin, 2,4 g soli

Postup

1 Zeleninu a žampiony očistěte a nakrájejte. Česnek i zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Osolte, opepřete a promíchejte s trochou škrobu. Soba nudle uvařte podle návodu ve vroucí vodě.

2 V pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Přidejte maso, zprudka opečte a dejte stranou.

3 K zbylému tuku na pánvi přidejte cibuli, česnek, chilli a chvilku orestujte.

4 Po chvíli přidejte papriku, brokolici a orestujte. Poté přidejte žampiony a také orestujte. Podlijte sojovou omáčkou a trochou vody nebo vývaru. Krátce poduste.

5 Přidejte maso. Dochuťte limetkovou šťávou a už jen krátce spolu prohřejte a promíchejte. Podávejte se scezenými soba nudlemi.

Recept vznikl s laskavou podporou značky Dr.Max DIA a ve spolupráci se STOB.