Pěkně krémové těstoviny nejsou výsadou italské kuchyně. Tyhle celozrnné špagety voní po sezamovém oleji a miso pastě. Jsou krémové, ale přesto nejsou utopené ve smetaně!
400 g celozrnných semolinových špaget
400 g čerstvých hub (shiitake, žampiony, hlíva)
200 ml rýžové alternativy smetany
4 lahůdkové cibulky
2 lžíce kokosového dezodorizovaného oleje
2 lžíce sezamového oleje
2 lžičky mugi miso pasty
4 stroužky česneku
sůl, pepř, jablečný ocet
1 Špagety uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
2 Houby nakrájejte na silnější plátky. V pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte houby a zprudka osmažte do zlatohněda (houby by měly být na okraji křupavé).
3 Zmírněte plamen, přidejte sezamový olej, nadrobno nasekaný česnek a nechte ho zesklovatět. Vmíchejte smetanu a miso pastu, dobře rozmíchejte a chvíli poduste. Přidejte jarní cibulku nakrájenou na nitky a nechte ji mírně zavadnout.
4 Přidejte scezené špagety. Promíchejte, zakápněte octem a dochuťte solí a pepřem.
Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.