Veganské kokosky z aquafaby

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 30 kokosek Hodnocení 3 hlasů Díky za hlas! Už jste hlasovali!

Nálev z vařené cizrny aquafabu už jsem tady jednou použil pro výrobu majonézy. Z aquafaby ale můžete vyšlehat i klasický sníh podobně jako z bílků – třeba do klasických kokosek!

Suroviny

150 g kokosu
75 ml nálevu ze sterilované cizrny
40 ml tmavého agáve sirupu
1 lžička mleté vanilky
špetka soli

Postup

1 Nálev s cizrny vyšlehejte na sníh.

2 Přidejte sirup, mletou vanilku, špetku soli a postupně zapracujte kokos. Nechte 5 minut odležet. Do dlaně si vždy lžící naberte porci směsi a pevně stiskněte do tvaru hrudky. Pokud nejsou kokosky pořádně upěchované, po upečení se mohou rozsypat. Opatrně je pak přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.

3 Kokosky pomalu pečte při teplotě 120 °C asi 40 minut. Délka pečení závisí na rozměrech plechu, hmotnosti a tvaru vytvarovaných kokosek. Na okrajích by měly být mírně dozlatova.

Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.