Klasika postavená čistě na rostlinných surovinách. Je extra voňavá, se sušenými švestkami a zahuštěná vločkami s trochou červené čočky. Nutno zkusit!
200 g kysaného zelí
200 ml rostlinné smetany
180 g brambor
40 g červené čočky
20 g jemných ovesných vloček
12 sušených švestek
1 cibule
5 lžic slunečnicového oleje
3 bobkové listy
2 lžíce sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky soli
1 lžíce lahůdkového droždí
1 Kysané zelí pokrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a přidejte bobkové listy. Zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte 20 minut.
2 Na oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte papriku, kmín a krátce osmahněte.
3 Přisypte oloupané a na kostky nakrájené brambory, vločky, červenou čočku, sušené švestky a zalijte 800 ml vody. Osolte a vařte do změknutí brambor.
4 Přidejte vařené zelí a krátce společně povařte.
5 Dochuťte lahůdkovým droždím, zjemněte rostlinnou smetanou a prohřejte.
Videorecept vznikl za podpory značky Country Life a obsahuje product placement.