Galetka s ovocem

Kategorie Sladké pečení a dezerty Obtížnost Vysoká Čas přípravy 1 hodina Počet porcí 8 Hodnocení 11 hlasů

Ideální koláč, pokud jste v létě zavaleni ovocem ze zahrady. Má voňavou a pěkně vykřupanou krustu, bohatou náplň a dostatek místa pro ovoce!


Tohle je zároveň první vítězný recept z naší Letní výzvy, který nám zaslala Petronela Boleková. Pokud se chcete přidat, mrkněte níže na info!

Velká letní výzva pana C.

Pečete rádi? A obzvlášť v létě, kdy je všude kolem spousta krásného ovoce? Pošlete mi svůj nejoblíbenější recept a vyhrajte v naší letní soutěži spolu s Babiččinou volbou.

Tři výherci získají úžasné výhry a kromě toho se jim dostane i moje zpracování na video. Přesně tak, slyšeli jste dobře – vítězné recepty pro vás natočím jako videorecept! :)

Suroviny

200 g hladké špaldové mouky
125 g másla
75 g kokosového cukru
1 žloutek
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 lžička vanilkového cukru
citronová kůra
vejce na potření

Náplň:
250 ml mléka
2 hrušky
1 jablko
35 g vlašských ořechů
20 g vanilkového pudingu
1 vanilkový cukr
1 lžíce kokosového cukru
1/2 lžičky skořice

Postup

1 V míse promíchejte mouku, kokosový cukr, prášek do pečiva, špetku soli, vanilkový cukr a trochu citronové kůry. Přidejte žloutek, máslo a vypracujte těsto. Dejte do lednice a nechte odležet.

2 Z mléka, kokosového cukru a pudingu uvařte puding. Po uvaření zakryjte fólií a nechte vychladnout. Troubu rozehřejte na 180 °C.

3 Hrušky a jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na dílky. Zasypte vanilkovým cukrem, skořicí a promíchejte.

4 Těsto vyválejte na pečícím papíru do tvaru kruhu. Do středu dejte pudink a okolo nechte asi 4 cm okraje. Na pudink přidejte připravené ovoce a zasypte vlašskými ořechy. Okraj těsta přeložte, potřete vejcem a dejte péct na 25 až 30 minut. Před servírováním můžete poprášit vanilkovým moučkovým cukrem.

Související

Drobenkový koláč

Sladké pečení a dezerty

Špaldový koláč s ovocem

Videorecepty