Ideální letní rychlovka, kde se o chuť postarají zralá rajčata, olivy a kapary. Z pánev na talíř do půlhodinky a s minimem úsilí. Podívejte se na video níže!
Tenhle recept mám spojený s létem, ve skutečnosti ho ale využijete kdykoliv. Všestranný je i stran použitých surovin. Funguje báječně i spolu s filety z bílých ryb anebo klidně i s celými díly kuřete. Stačí vlastně jen zkrátit nebo prodloužit dušení v druhé fázi receptu.
Jen tu trojkombinaci olivy, kapary a rajčata ponechte. Na ní totiž závisí to, že má jídlo i při velmi krátké úpravě velmi výraznou a plnou chuť. Slanost, kyselost, umami. Zkrátka všechno, co nutně potřebujete!
2 kuřecí prsa
300 g třešňových rajčat
100 ml bílého vína
10 oliv kalamata
2 lžíce kapar
1 hrst bylinek (bazalka)
sůl
1 Olivy vypeckujte a nakrájejte na nudličky. Rajčata rozkrojte na polovinu a kapary sceďte. Kuřecí prsa překrojte na polovinu a pod fólií naklepejte. Osušte ubrouskem a osolte.
2 Do rozehřáté pánve přidejte olej a nechte také rozehřát. Přidejte kuře a nechte bez vyrušování opékat dozlatova na středně silném plameni (asi 5 minut).
3 Když je maso pekně opečené, tak ho otočte a opatrně zalijte vínem. Nechte chvíli odvařit a pak přidejte zbytek surovin – rajčata, olivy a kapary. Přikryjte pokličkou a doduste doměkka (asi 10 až 15 minut). Úplně na konci vmíchejte bylinky.