Tohle je ta pravá snídaně za odměnu. Směs sezónních švestek, špendlíků a blum. Spousta koření, oříšky a chladivá mléčná složka na vyvážení. Mňaam!
Zkoušeli jste někdy posbírat všechny barevné varianty slivoní na jednu hromadu? Mně se to poprvé povedlo až při přípravách na tenhle recept a byl jsem z toho úplně unešený.
Švestky, ryngle, špendlíky a blumy jsou náš poklad. Nádherná paleta barev, různé chutě i míra sladkosti a kyselosti. Nejkrásnější!
500 g jogurtu (skyru, tvarohu)
500 g švestek (blum, špendlíků, rynglí)
75 g hnědého cukru
2 lžíce oříšků
skořice, badyán, kardamom
1 Ovoce očistěte a zbavte pecek. Malou část nakrájejte na plátky nebo na měsíčky a schovejte stranou na ozdobu.
2 Do rendlíku nebo do kastrolu dejte ovoce, zasypte cukrem a přidejte koření. Na středním plameni poduste do změknutí asi 10 minut. Podávejte spolu s jogurtem a oříšky.