Dva různé názvy ale pořád stejně dobré cukroví. Plášť úlu z měkkého nepečeného těsta. Máslová náplň s vaječným likérem a klasický podstavec z piškotu.
150 g mletých piškotů
100 g moučkového cukru
70 g másla
50 g mletých ořechů
3 lžíce mléka
3 lžíce kakaa
2 lžíce tuzemáku
piškoty
Na náplň:
75 g másla
75 g moučkového cukru
2 lžíce vaječného likéru
1 lžíce tuzemáku
1 Nejprve vyšlehejte náplň ze změklého másla, moučkového cukru, tuzemáku a vaječného likéru. Ideálně v míse robotu se šlehací metlou, dokud máslový krém krásně nezesvětlá a nenabude na objemu. Hotový krém dejte do cukrářského pytlíku.
2 Do mísy dejte všechny zbylé suroviny na těsto a vyhnětejte, dokud se suroviny pěkně nespojí. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici.
3 S pomocí formičky tvarujte jednotlivé vosí hnízda. Porci těsta (cca 12 až 15 g) vždy vyválejte na kuličku, obalte v cukru a vmáčkněte do formičky. S pomocí nástavce udělejte důlek a naplňte náplní. Přiklopte piškotem a včelí úl je hotový.