Grilovaná zelenina se soleným tvarohem

Kategorie Komerční sdělení Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 4 Hodnocení 1 hlasů

Zase ten solený tvaroh! Asi jsem se do něj zamiloval, proto přidávám ještě jednu letní kombinaci s grilovanou zeleninou a jednoduchou zálivkou. Ogrilovat, nasekat na kostičky a užívat v jakémkoliv množství!


Předobraz tohoto receptu je jednoduchá grilovaná cuketa s fetou. Tentokrát jsem ale trochu zahýbal s pořadím ingrediencí i jejich úpravou. Mléčná složka je totiž v celku a na kostičky je tu pro změnu grilovaná zelenina.

Můžete takhle zpracovat prakticky jakoukoliv vhodnou zeleninu na grilování. Stačí v celých kusech a na sucho. Dochucení i propojení chutí nastane až v druhé fázi, kdy grilovanou zeleninu nasekáte a promísíte se zálivkou.

Pan Cuketka doporučuje

Bowls by Cuketka pro vás připravuji společně s Kulina.cz. Kromě misek, které vidíte v receptech, pro vás vybíráme ty nejúžasnější věci do kuchyně. Všechny je najdete v produktovém rádci, tady přidávám i tipy přímo k receptu:

  1. Grilovací pánev

    Rychlé kontaktní grilování přímo na plotně se hodí obzvlášť pro zeleninu. Litina se dá paráděn rozehřát a udělá vám vždy i perfektní otisk mřížky!
  2. Sada nožů WMW

    Plátky, kolečka, kostičky? Při přípravě zeleniny si to bez dobrých nožů nedovedu představit. Tahle sada od WMF je u perfektní základ!
  3. Miska Gourmande

    Úžasnou misku z titulní fotky dělá Revol ve třech barevných variantách. Glazura je jen na vnitřní straně, zvenčí je sametově černá.

Suroviny

500 g tučného tvarohu (10 % tuku)
4 menší cukety
4 rajčata
4 papriky
2 mladé patizony
1 svazek jarní cibulky
4 lžíce olivového oleje
1/2 citronu
1/2 stroužku česneku
sůl, pepř

Postup

1 Cuketu i patizon očistěte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Rajčata nakrájejte na kostičky. Jarní cibulku zbavte konců a očistěte. Papriku jen očistěte a nechte v celku.

2 Cuketu, patizon, jarní cibulku i papriku dejte na rozpálený gril (nebo grilovací pánev) a grilujte asi 6 až 8 minut. Papriky nechte na grilu o něco déle a nechte je na povrchu spálit ze všech stran.

3 Grilovanou cuketu, patizon i jarní cibulku nasekejte na kostičky a dejte do mísy společně s rajčaty, oliváčem a nasekaným česnekem. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu. Zakryjte a nechte dojít.

4 Opálenou papriku uzavřete do sáčku a nechte zapařit. Pak ji oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte ke zbytku zeleniny. Tvaroh vyklopte do misky, vydatně osolte a rozšlehejte. Můžete podávat na jedné velké míse nebo po porcích. Tvaroh vždy dolů, zelenina nahoru – hotovo!

Vyhrajte misku z receptu

Kromě receptů pro vás mám i o soutěž o misky, ve kterých jsem jídla fotil. Pro účast stačí, když se inspirujete jakýmkoliv receptem z Bowls by Cuketka. Fotku jídla dejte na Instagram, použijete hashtag #kulinacz a dejte follow účtu @kulina.cz. Více informací najdete v podmínkách soutěže.

Související

Duhové gazpacho

Komerční sdělení