Nepečené cukroví nemusí být plné másla a cukru! Tyhle kuličky jsou postavené na základu z quinoy, jablečného moštu a kokosu. Ve středu pak mají kakaový bob pro správné křupnutí.
Příprava je opravdu jednoduchá a nezabere dlouhou chvíli. Stačí prostě uvařit quinou, rozmixovat, smíchat s ostatními ingrediencemi a už můžete šoulat!
500 ml jablečného moštu
250 g strouhaného kokosu
100 g kokosového oleje
100 g bílé quinoy
100 g rozinek
100 ml rýžového sirupu
40 kakaových bobů
1/2 lžičky mletého kardamonu
špetka soli
1 Quinou propláchněte a dejte do rendlíku s jablečným moštem a špetkou soli. Vařte pod poklicí asi 20 minut, poté sundejte z plamene a nechte přikryté 10 minut dojít.
2 Přidejte kokosový tuk a rozmixujte v mixéru na jemno kaši. Přidejte opláchnuté rozinky, 100 g kokosu, rýžový sirup a kardamom. Promíchejte a podle chuti můžete dosladit navíc sirupem.
3 Dejte do lednice alespoň na dvě hodiny. Poté z těsta tvarujte kuličky. Do středu vždy vložte celý kakaový bob. Obalte a dotvarujte. Hotové kuličky pak obalte ve strouhaném kokosu.
Hotové kuličky vydrží v lednici několik dní.