Pamatujete moje jahodové nanuky plné smetany a cukru? Tak teď tu mám verzi veganskou a na videu i s návodem jak vyrobit pěknou pruhovanou variantu.
300 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny)
150 ml rostlinné "smetany" Provamel
5 lžic rýžového sirupu (množství upravte podle cukernatosti ovoce)
1 Ovoce očistěte, dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Pyré dejte do mísy, přidejte sirup a rozmíchejte. Poté přidejte smetanu a znovu dobře promíchejte.
2 Připravenou směsí naplňte formy na nanuky. Dejte do mrazáku a zmrazte (asi 6 hodin). Aby šly hotové nanuky vyndat, namočte je asi na 30 vteřin do horké vody.
Jak na pruhovanou variantu? Postup na tři proužky uvidíte na videu. Můžete kombinovat ovocné pyré s různou koncentrací smetany nebo můžete připravit stejnou směs z různých druhů ovoce a ty pak prostřídat. Není to složité, jen to zabere nějaký čas navíc, protože musíte u každé vrstvy počkat, než zatuhne.